Reinsalu: läbirääkimiste alustamine sotsidega tähendab koalitsiooni lõppu

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseminister Urmas Reinsalu.
Kaitseminister Urmas Reinsalu. Foto: Toomas Huik

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esimees kaitseminister Urmas Reinsalu leiab, et Reformierakonna tänane otsus alustada läbirääkimisi nii IRLi kui sotsiaaldemokraatidega tähendab senise koalitsiooni lõppu.

«Tänane koalitsioonileping, mille IRL on Reformierakonnaga sõlminud, näeb ette parempoolse koalitsioonivalitsuse neljaks aastaks, kui Reformierakond alustab kõnelusi kolmanda osapoolega, siis tähendab see seda, et koalitsioon senisel kujul on Reformierakonna vaates lõppenud,» rääkis Reinsalu rahvusringhäälingu raadiouudistele.

Reinsalu ütles, et IRL on valmis moodustama Reformierakonnaga parempoolse rahvusliku koalitsiooni, mille keskesed märksõnad on julgeolek, oluliste reformide läbiviimine ning perede toimetuleku, sisetulekute parandamine.

Mikser: sotsid ei haara IRList vabaks jäänud ministrikohti

Sotsiaaldemokraatide esimehe Sven Mikseri sõnul ei kavatse sotsiaaldemokraadid haarata IRList vabaks jäänud ministrikohti.

«See, et Reformierakond üritab korraga lauale käia maksuvähendamist ja mitmete kulutuste tõstmist, ei ole traditsiooniliselt päris reformierakondlik lähenemine, eks me tahame täpsemalt sotti saada, kuidas kavatsetakse üheaegselt makse langetada ja kulutusi suurendada, kuidas need kulutused kavatsetakse katta,» rääkis Mikser.

«Ministrikohtade jaotusest pole Reformierakonnaga juttu olnud, ja ma eeldan, et kui konsultatsioonid algavad, siis lähipäevil ministrikohtade jaotusest juttu ei tule,» ütles Mikser.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles