Kaitseväes teenib aega 16 neidu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajateenijad.
Ajateenijad. Foto: Peeter Langovits

Kaitseväes teenib praegu aega 16 naist, tänavu on võimalus aega teenima minna veel kuni 30 naisel.

Kaitseväe peastaabi pressiesindaja ütles BNSile, et ajateenistuses on praegu 16 naist, neist neli Kuperjanovi jalaväepataljonis, viis 1. jalaväebrigaadi tagalapataljonis ning seitse Kirde kaitseringkonnas.

Kuperjanovi jalaväepataljonis teenivad naised alustasid teenistust möödunud aasta juulis ning tagalapataljonis teenivad naised mullu oktoobris.

Kirde kaitseringkonnas alustas viis naist ajateenistust õhutõrjepataljonis tänavu jaanuaris, suurtükiväepataljonis teenib üks mullu juulis ja üks mullu oktoobris teenistust alustanud naine.

Kaitseressursside ameti (KRA) pressiesindaja ütles BNSile, et tänavu on juulis plaanis võtta ajateenistusse kuni 22 ning oktoobris kuni kaheksa naist. Ta toonitas, et tegemist on plaaniga, sest naised saavad astuda ajateenistusse vaid vabatahtlikult ning seega pole teada, kui palju neid tegelikult ajateenistusse asuda soovib.

Tänavu jaanuaris asus teenistusse kuus neidu, KRA pressiesindaja sõnul oli plaanis selle kutsumisega teenistusse võtta kuni kaheksa neidu.

Möödunud aastal asus vabatahtlikuna ajateenistusse kokku 15 naist, plaan oli võtta ajateenistusse kuni 16 naist.

Möödunud aasta 1. aprillil kehtima hakanud uus kaitseväeteenistuse seadus võimaldab naistel võtta vabatahtlikult kaitseväekohustuse ja läbida ajateenistust ja reservteenistust meestega samadel alustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles