Kabulis lasti maha Rootsi ajakirjanik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samal ajal, kui tapeti Rootsi ajakirjanik, viibis Afganistani president Hamid Karzai (keskel) asepresident Mohammad Qasim Fahimi matustel, mille turvalisuse tagamisega tegeles suurem osa Kabuli julgeolekutöötajatest.
Samal ajal, kui tapeti Rootsi ajakirjanik, viibis Afganistani president Hamid Karzai (keskel) asepresident Mohammad Qasim Fahimi matustel, mille turvalisuse tagamisega tegeles suurem osa Kabuli julgeolekutöötajatest. Foto: SCANPIX

Afganistani pealinnas Kabulis lasti täna maha Rootsi ajakirjanik Nils Horner, teatas Rootsi saatkond Kabulis.

Ajakirjanikku tulistati Kabuli kesklinnas Liibanoni restorani lähedal, kus jaanuarikuises rünnakus sai surma 21 inimest, teiste seas 13 välismaalast. Taoline päise päeva ajal välismaalse vastu toime pandud rünnak on Kabulis siiski pigem haruldane. Vastutust rünnaku eest pole seni keegi võtnud, ka Taliban eitab seost rünnakuga.

Sündmuskohal viibinud tunnistaha sõnul kõlas vaid üks lask ning seejärel kukkus ohver maha. «Ära jooksid kaks meest. Nad võisid olla kahekümnendates aastates. Turvateenistujad asusid neid taga ajama.»

Kabuli haigla erakorralise meditsiini osakonna arstide sõnul oli Horner sinna jõudes juba surnud.
Kabuli kriminaalpolitsei ülem Gul Agha Hashimi teatas, et rünnakuga seoses on vahistatud kaks kahtlusalust. Paljud Kabuli julgeolekujõud olid täna hõivatud pühapäeval surnud asepresidendi Marshal Mohammad Qasim Fahimi matustega.

Rootsi saadik Afganistanis, Peter Semneby kinnitas, et Rootsi ja Briti topeltkodakondsusega Horner oli Rootsi Raadio korrespondent Aasias.

Horner töötas Rootsi Raadio heaks alates 2001. aastast, ta oli tunnistajaks Talibani langemisele Afganistanis ja Iraagi sõjale 2003. aastal, samuti kajastas ta näiteks 2004. aasta suurt India ookeani tsunaamit.

Kabulis viibivate ajakirjanike sõnul saabus Horner sinna seekord alles pühapäeval ja kavatses jääda koha peale kuni kümneks päevaks.

Afganistanis toimuvad 5. aprillil presidendivalimised, NATO lahinguüksused lahkuvad riigist selle aasta lõpuks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles