Ametnikud: USA kaalub Ukraina palvet anda sõjalist abi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina mereväelased Sevastopolis.
Ukraina mereväelased Sevastopolis. Foto: SCANPIX

USA kaalub Ukraina liidrite palvet anda relvastust ja muud sõjalist abi, teatasid ametnikud eile, tõrjudes teateid, et Kiievi taotlus on tagasi lükatud.
 


Kiievi taotlused hõlmavad muu hulgas laskemoona ja relvi ning luuretoetust, ütlesid president Barack Obama administratsiooni ametnikud.

«Me vaatame üle ja töötame läbi mitmeid taotlusi, mida nad on esitanud,» ütles üks anonüümseks jäänud kaitseametnik AFP-le.

Ühtegi konkreetset otsust ei ole veel langetatud, rõhutasid ametnikud.

USA administratsioon on siiski juba nõustunud ühe palvega, lubades saata ukrainlastele armee toidupakke MRE, ütlesid ametnikud.

President Obama administratsioon on mõistnud hukka Venemaa sekkumise Ukraina sündmustesse, kuid on praktiliselt välistanud sõjalise abi Kiievile, püüdes edendada kriisile diplomaatilise lahenduse leidmist.

Wall Street Journal kirjutas, et Ukraina esitas väga konkreetse abipalve, mis sisaldas muu hulgas sidevahendeid ja lennukikütust.

Pentagon teatas varem, et kaitseminister Chuck Hagel rääkis eelmisel reedel oma Ukraina kolleegiga, kes palus tehnilist nõu humanitaarabi ja päästetööde küsimustes. Hageli sõnul kaalub ta Ukraina igat abipalvet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles