Keskerakond toetab Ratase jätkamist riigikogu juhatuses

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas
Jüri Ratas Foto: Toomas Huik / Postimees

Opositsiooniline Keskerakonna fraktsioon esitab neljapäeval toimuvatel riigikogu juhatuse valimistel aseesimehe kandidaadiks praegugi sel kohal töötava Jüri Ratase.

Keskerakonna aseesimees Enn Eesmaa ütles Postimehele, et Ratas on oma tööga hästi hakkama saanud ning fraktsioon toetab üksmeelselt tema jätkamist riigikogu aseesimehe kohal.

Uue võimuliidu moodustamisest samuti kõrvale jäänud Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) saadikurühm ei ole veel otsustanud, kelle nad aseesimehe kandidaadiks esitavad. Kui erakond pakub välja ka oma kandidaadi, on valimiste tulemust keeruline prognoosida, sest IRLil on parlamendis 22, Keskerakonnal aga 21 kohta.

Eesmaa juhtis tähelepanu, et nii riigikogu esimehe kui ka aseesimeeste valimised on salajased, mistõttu ei pruugi kõik saadikud hääletada nii, nagu fraktsioonis otsustatud. Samuti pööravad fraktsioonide esindajad ja ka kandidaadid ise tema sõnul tähelepanu fraktsioonitutele saadikutele, kellest kolm - Andres Herkel, Kalle Laanet ja Lembit Kaljuvee - on parteitud.

«Valimistel, mis on anonüümsed, on lõpptulemust raskem ennustada ja sellekohaseid näiteid on meil ka eelmistest aastatest,» lisas Eesmaa.

Riigikogu valib üheks aastaks esimehe ja kaks aseesimeest neljapäeva hommikul toimuval istungil. Tavaliselt saab riigikogu esimehe ja esimese aseesimehe koha koalitsioon ning opositsioonile jääb teise aseesimehe koht.

Uue võimuliidu moodustamiseks kõnelusi pidavad Reformierakond ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond ei ole ametikohtade jagamiseni seni veel jõudnud.

Praegu töötab riigikogu esimehena IRLi kuuluv Ene Ergma ning aseesimeestena reformierakondlane Laine Randjärv ja keskerakondlane Jüri Ratas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles