IRL avaldas meelt Venemaale sõjalaevade müügi vastu

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

IRL avaldas täna Tallinnas Prantsuse suursaatkonna ees meelt selle vastu, et Prantsusmaa müüb Venemaale Mistrali tüüpi ründelaevu.

Meeleavalduse ühe korraldaja, Euroopa Parlamendi saadiku Tunne Kelami sõnul käitub Prantsusmaa agressorile sõjalaevu müües kahepalgeliselt, õõnestades sellega Euroopa Liidu solidaarsust.

«On kahetsusväärne, et samal ajal kui Euroopa Liit mõistab hukka Venemaa Ukraina okupeerimise, valmistub Prantsusmaa Venemaale üle andma modernseid sõjalaevu. Sellega paneb Prantsusmaa end agressoriga samale väljakupoolele,» ütlesKelam.

Tema hinnangul oleks Ukraina sündmuste taustal Mistrali laevade Venemaale üleandmisel hukatuslik mõju Euroopa Liidu põhiväärtustele ja usaldusväärsusele. Prantsusmaa peab Kelami sõnul otsustavalt käituma ja loobuma Mistrali ründelaevade üleandmisest Venemaale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles