Tööle ennistatud kriminaalhooldajale jäi õigus ka ringkonnakohtus

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Halduskohtu otsusega tööle ennistatud Tallinna Vangla kriminaalhooldajale Sirje Trönerile jäi õigus ka teise astme kohtus.

Tallinna Vangla direktor karistas eelmise aasta suvel Harju kriminaalhooldusosakonna kriminaalhooldusametnikku Sirje Trönerit teenistuskohustuste jämeda rikkumise eest teenistusest vabastamisega.

Käskkirja kohaselt jättis Tröner järgimata vajalikud juhendid ning seadusest tulenevad nõuded oma tööülesannete kohe täitmiseks, mis on kvalifitseeritav jämeda teenistusdistsipliini rikkumisena.

Vangla süüdistas töötajat selles, et ta jättis oma järelvalvatavale andmata vastuse, kas viimane tohib või ei tohi suhelda kriminaalkorras karistatud isikuga ja saades teada, et hooldusalune isik suhtleb kriminaalkorras karistatud isikuga, ei sekkunud.

Samuti selles, et ta jättis korduvalt kasutamata võimaluse koguda informatsiooni riigiasutustelt ja esitada päringuid ega esitanud korduvalt erakorralisi ettekandeid kriminaalhooldusnõuete rikkumise kohta.

Tröner väitis aga kohtus, et tema vallandamisel aluseks olnud justiitsministeeriumi juhend oli tunnistatud kehtetuks.

Tallinna halduskohus rahuldas veebruaris Tröneri kaebuse oma vallandamise kohta Tallinna vanglast ning tühistas kinnipidamisasutuse direktori sellekohase käskkirja.

Kohtuotsusega ennistati Tröner oma ametikohale ning talle tuli välja maksta saamata töötasu. Selle otsuse jättis muutmata ka teise astme kohus.

Trönerit kohtus esindanud vandeadvokaadi Anti Aasmaa hinnangul oleks Tallinna Vangla juba pärast esimese astme kohtu otsust oma viga mõistma.

«Kui riigi täitevvõim saakski niisama lihtsalt iga ametniku otsitud ja enesele meelepärastel põhjustel vallandada, ei oleks tegu enam õigusriigiga,» kommenteeris Aasmaa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles