IRLi fraktsioon ei toeta Rõivasele valitsuse moodustamiseks volituste andmist

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas
Taavi Rõivas Foto: Tairo Lutter / Postimees

IRLi riigikogu fraktsioon otsustas täna Taavi Rõivasega kohtumise järel, et ei toeta talle volituste andmist valitsuse moodustamiseks. IRLi fraktsiooni hinnangul ei paku uus koalitsioon välja sisulisi reforme Eesti elu edendamiseks, vaid tõstab järsult riigi jooksevkulusid ja loobub eelarve struktuursest ülejäägist.

«Kahjuks ei saanud meile olulised küsimused sisulisi vastuseid ja see on ka põhjus, miks me ajutisele valitsusele volituste andmist ei toeta. Täna puudub arusaam, kust tuleb raha antud lubaduste katteks ja kuidas hoitakse selle juures riigieelarve tasakaalus. Hetkel on enne kevadist majandusprognoosi pandud lauale suur hulk lubadusi, kuid puudub realistlik ettekujutus katteallikatest,» ütles IRLI fraktsiooni esimees Kaia Iva erakonna pressiesindaja teatel.

«IRL lähtub konservatiivsest eelarvepoliitikat, mis tähendab, et enne kulude tekitamist tuleb leida rahaline kate, mitte vatsupidi. Eesti jätkusuutliku majanduskasvu ja inimeste elatustaseme tõusu üheks eelduseks on tasakaalus riigieelarve,» ütles Iva.

Kaia Iva hinnangul on vajalik läbi viia mitmed reformid, kuid selle asemel tegeleb uus koalitsioon raha ümberjagamisega. «Paraku on ajutine valitsus juba enne tööle asumist otsustanud näiteks pikalt kavandatud omavalitsusreformi pidurdada. Eesti inimeste jaoks tähendab see seda, et elatustaseme erisused üle Eesti jäävad kasvama,» ütles IRLi fraktsiooni juht.

Taavi Rõivas tegi täna riigikogu ees ettekande uue valitsuse moodustamise alustest. Järgmisena otsustab parlament talle valitsuse moodustamiseks volituste andmise.

President Toomas Hendrik Ilves nimetas Rõivase peaministrikandidaadiks 14. märtsil ja tegi talle ülesandeks moodustada uus valitsus.

Kui Rõivas saab täna riigikogult valitsuse moodustamiseks volitused, peab ta esitama seitsme päeva jooksul uue valitsuse koosseisu presidendile, kes nimetab valitsuse kolme päeva jooksul ametisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles