Kaitseliit panustab kohalolekusse Narvas

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti vabariigi kaitsejõudude paraad Narvas, Peetri platsil viis aastat tagasi.
Eesti vabariigi kaitsejõudude paraad Narvas, Peetri platsil viis aastat tagasi. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Kaitseministeeriumi otsus Narva malevkonnale uus hoone ehitada võeti juba eelmisel aastal vastu, kuid eile kirjutas kaitseminister Urmas Reinsalu muutunud julgeolekuolukorras alla otsusele uue maja jaoks eraldada esialgu miljon eurot.

Reinsalu andis Kaitseliidu Narva maja ehitusele eile heakskiidu, kuna Eesti riik peab tema sõnul olema riigikaitseliselt ka Narvas nähtav, viitas kaitseminister Ukrainas toimuvale.

«Kindlasti sunnib muutunud julgeolekuolukord kõiki julgeolekuotsuseid eriliselt venitusteta langetama,» ütles Reinsalu Postimehele.

Narva malevkonna maja ei ole Kaitseliidu investeeringute kavas, mistõttu eraldab kaitseminister selleks täiendavaid vahendeid.

Narvas on üle 200 malevkonna liikme. Nende seas nii eestlasi, venelasi kui muust rahvusest liikmeid. «Meie huvi on, et kaitseliidu liikmeskond kasvaks,» ütles Reinsalu. «Selleks on vaja normaalseid tingimusi.» Alutaguse maleva hoone on tema sõnul täiesti lagunenud.

Kaitseväe 10-aastane arengukava näeb ette, et kogu Eesti territoriaalkaitse ülesanded jäävad tulevikus kaitseliidu kanda ning organisatsioon peaks kümne aastaga kasvama 30 000 inimese suuruseks. Eestis on praegu ligikaudu 23000 liiget.

«Ukraina sündmused sunnivad kindlasti paljusid inimesi täiendavalt kaaluma või on ajendiks inimestele kaitseliiduga liituma,» ütles Reinsalu. Reinsalu kutsus ka hiljuti eestlasi Ukraina sündmuste taustal Kaitseliitu astuma.

Narva malevkonna hoonet kasutab Kaitseliit kõikide ülesannete täitmiseks Alutaguse malevas, aga ennekõike riigikaitseõppe korraldamiseks keskkooli ja gümnaasiumi õpilastele. Neile õpetatakse ajalugu, riigikaitse aluseid, tutvustatakse seda, milline on julgeoleku olukord. Aga kõneletakse ka laiemalt erinevatest programmidest, tutvustatakse loodust.

Alutaguse maleva hoone ehitusprojekt valmib septembris. Pärast seda kuulutatakse välja ehitushange.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles