Rõivas tahab jätkata peaministrina ka pärast valimisi

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reformierakonda kuuluva uue peaministri Taavi Rõivase sõnul soovib ta peaministrina jätkata ka pärast tuleva aasta märtsis toimuvaid riigikogu valimisi, kui valimistulemus seda võimaldab.

Rõivas ütles Postimehele, et loomulikult teeb iga peaminister ametisse astudes kõik selleks, et pälvida ka rahva toetus.

Üldlevinud tava järgi on peaminister ühtlasi ka oma erakonna esimees, Rõivase sõnul tuleb see vahetus ka Reformierakonnas ette võtta ning ta on valmis Andrus Ansipi asemel erakonna juhtimise üle võtma. «Millal me seda teeme, eks see on juba jutuajamine erakonnakaaslastega.  Eks aeg näitab,» lausus ta.

Kommenteerides oma juhtimisstiili erinevust, märkis Rõivas, et kõik inimesed on erinevad, samamoodi ka tema ja Andrus Ansip.

«Samas, valitsuste järjepidevus on ka oluline väärtus ja kindlasti ei ole ma seda tüüpi inimene, kes tehtut eitaks, hästi tehtut ümber tegema hakkaks. Selleks ei ole vajadust, Eestit on hästi juhitud, Eestil on olnud hästi toimivad valitsused ja see on vundament, millele edasi ehitada,» rääkis Rõivas.

Rõivase sõnul ei ole ta praegu Ansipilt niinimetatud poliitilist testamenti saanud.

«Ma ei ole Stenbocki maja sahtlite juures veel käinud. Ma ei tea, kas ta jätab mulle midagi sahtlisse, küllap jätab. Aga me saame Andrus Ansipiga sedavõrd hästi läbi, et kui vajadust on, saan ma talle alati helistada. Ta on ise öelnud ka tänases Postimehes, et ta selja tagant õpetama ei jää, aga kui on vaja selle kohta küsida, mis omal ajal tehtud, siis on ta alati olemas ja vajadusel ka toetab,» sõnas Rõivas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles