Lahkuvad saadikud saavad ligi 21 000 eurot hüvitist

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits / Postimees

Valitsuse vahetuse tõttu riigikogust lahkunud saadikud saavad kõik kuue kuu palga ehk kokku ligi 21 000 euro suuruse hüvitise.

Riigikogu pressiesindaja sõnul makstakse reformierakondlasele Andre Sepale ning Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) fraktsiooni kuulunud Ülo Tulikule, Kaja Kreismanile, Juku-Kalle Raidile, Mart Nutile, Andres Jalakule ja Siim Kabritsale kuue kuu ametipalga ehk 20 847,84 euro suurune hüvitis.

Hüvitise maksmist näeb ette riigikogu liikme staatuse seadus, mille kohaselt saavad üle aasta parlamendis töötanud saadikud ühekordset hüvitist kuue kuu ametipalga ulatuses.

IRLi poliitikud peavad riigikogust lahkuma, sest täna taastusid eelmise valitsuse haridus- ja teadusministri Jaak Aaviksoo, kaitseministri Urmas Reinsalu, majandus- ja kommunikatsiooniministri Juhan Partsi, põllumajandusministri Helir-Valdor Seederi, regionaalministri Siim Kiisleri ja siseministri Ken-Marti Vaheri volitused. Reformierakonna fraktsioonist pidi lahkuma Andre Sepp, kes seni oli peaminister Andrus Ansipi asendusliige.

Reformierakonna ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna valitsuse ministrid astusid ametisse eile pärastlõunal vande andmisega riigikogus, millega algasid uue ja lõppesid Ansipi juhitud Reformierakonna ja IRLi valitsuse volitused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles