Ilves tervitas Stoltenbergi valimist NATO uueks peasekretäriks

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves.
Toomas Hendrik Ilves. Foto: Kuvatõmmis

President Toomas Hendrik Ilves tervitas Norra endine peaministri Jens Stoltenbergi kinnitamist NATO uueks peasekretäriks ning avaldas veendumust, et Stoltenberg kaitseb alliansi väärtusi praegusel keerulisel ajal.

«Olen kindel, et NATO uueks peasekretäriks valitud Jens Stoltenberg, Norra endine peaminister, hoiab NATO-t mõjuka, oma liitlasi ning meie ühiseid väärtusi ja huve edukalt kaitsva organisatsioonina sel keerulisel ajal, mis meil kõigil ees seisab,» ütles Ilves.

Ta märkis, et Stoltenberg on inimene, kellel on selge arusaamine alliansi aluspõhimõtetest ja -väärtustest ning vankumatu tahe hoida siin NATO liitlaste konsensust. «Nende põhimõtetega ei kaubelda,» lausus Eesti riigipea.

Ilves tänas NATO senist peasekretäri Anders Fogh Rasmusseni alliansi kindlakäelise juhtimise eest.

«Ma ei kahtle, et NATO tippkohtumine septembris kinnitab Atlandi-ülese sideme tugevust ja tõstab NATO fookusesse enda territooriumi kaitse,» sõnas president Ilves.

Jens Stoltenberg astub NATO peasekretäri ametisse tänavu 1. oktoobril. Ta on olnud kahel korral Norra peaminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles