Võrdse kohtlemise volinik sai mullu üle 400 pöördumise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sooneutraalsus.
Sooneutraalsus. Foto: Indrek Sammal

Soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise volinik sai möödunud aasta jooksul kokku 403 pöördumist.

Kaebusi ja selgitustaotlusi oli pöördumistest 116, ütles voliniku pressiesindaja Nele Meikar BNSile, lisades, et esimest korda ületas esitatavate kaebuste, selgitustaotluste ja märgukirjade arv saja piiri.

«Umbes pool kaebustest olid sellised, kus inimene kahtlustas, et teda on diskrimineeritud soo tõttu,» rääkis Meikar. «Avaldajatest 48 protsenti olid naised, 42 protsenti mehed, kaheksa protsenti juriidilised isikud ning kaks protsenti anonüümsed.» Avaldajate soo proportsioon on olnud viimastel aastatel jätkuvalt sama. Samas oli Meikari sõnul eelmisel aastal tuntav tõus puuetega inimeste pöördumiste osas.

Küsimusele, kas praeguseks on paranenud kantselei kaebustele ja selgitustaotlustele vastamise kiirus, vastas Meikar, et kaebuste menetlemise kiirus sõltub konkreetsete juhtumite keerukusest. «Oleme teinud jõupingutusi, et inimesed saaksid vastuse nii kiiresti kui võimalik,» lisas ta.

Lõplikud nüansid möödunud aasta kohta teeb kantselei avalikuks koos aastaaruande esitlusega. Siis lisanduvad olulisemate juhtumite kirjeldused ja muu detailsem info.

Soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise volinik on sõltumatu ja erapooletu asjatundja, kes jälgib soolise võrdõiguslikkuse seaduse ja võrdse kohtlemise seaduse nõuete täitmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles