Helmen Kütt: kui inimestel pole pidevat muret toimetulekuga, siis tuleb ka majanduskasv

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helmen Kütt.
Helmen Kütt. Foto: Elmo Riig / Sakala

Sotsiaalhoolekandeminister Helmen Kütt rääkis, et tema arvates ei ole põhjust rääkida sellest, et lastetoetuste tõstmiseks ei ole raha, sest kui me lastesse ei panusta, siis jääb Eesti riik ajapikku veel vaesemaks.

«Arvan, et jääme vaesemaks kui me ei panusta lastesse, vaadates praegust demograafilist situatsiooni ja kuulates, mida sotsiaalteadlased on juba ammu rääkinud - kui me ei panusta lastesse, siis ei tule ka maksumaksjaid ja majanduskasvu,» ütles Kütt ETV saates «Kahekõne».

«Kuna mu baasharidus on sotsiaaltöötaja, siis mina olen alati mõelnud, võibolla ka maailmavaatest lähtuvalt, et kui inimestel ei ole igapäevaselt nii suurt muret toimetulekuga, siis tuleb ka majanduskasv, mitte vastupidi, et kui majanduskasv on hea, siis me panustame inimestesse,» jätkas ta.

Minister ütles, et ükski toetus ei too sündide arvu automaatselt suuremaks, kuid riik peaks toetama laste kasvatamist piisaval määral, sest siis julgevad inimesed lapsi sünnitada.

Ta rääkis, et tegelikult eelistaks ta rohkem ametinimetust «sotsiaalminister», sest «sotsiaalhoolekandeminister» ei kata kõiki tema ülesandeks jäävaid tegevusi - hoolekannet, perede, puuetega inimeste ning võrdõiguslikkuse teemat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles