Laevafirma vähendab alkoholi tarbimist kruiisidel äärmuslikul viisil

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viking Cinderella
Viking Cinderella Foto: Wikimedia

Liigne alkoholi tarbimine on laevafirmadele väga suur väljakutse. Vedajad on püüdnud eri vahenditega vähendada pöörast pidutsemist kruiisidel.

Tallinki pressiesindaja Marika Nöjd kinnitas, et nende mureks on Soome ja Rootsi vahet sõitev Galaxy, mis on väga populaarne just noorte hulgas, kirjutab Ilta Sanomat. Laev sõidab Rootsist läbi Ahvenamaa Turusse ja tagasi.

Viking Line’i «peolaevaks» on Cinderella, mis sõidab Stockholmi ja Mariehamni vahet. Suuremad peod toimuvad reedeti ja laupäeviti. Nädala algusel on laeval palju pensionäre ning kõik rahulikum.

Viking Line’i kommunikatsioonijuht Johanna Boijer ütles, et olukord on muutunud paremaks, kuna  pardale ei saa saatjata need noored, kellel vanust vähem kui 21 aastat. Enamikul liinidel on kehtestatud 21 eluaastat vanusepiiranguks. Tallinki laevadel võib reisida üksi vähemalt 18-aastane noor.

Samuti otsitakse Viking Line’i laevadel läbi kotid ning pardale toodud alkohol konfiskeeritakse. Kruiisireisijatel ja laeva Viking Cinderella reisijatel on toiduainete ja alkoholi toomine pardale keelatud. Teiste laevade ühe suuna reisijatel on toidu toomine pardale lubatud.

Ka vähendati laevakokteilides alkoholi koguseid. Samuti vähendati tax-free-poodide lahtiolekuaegu. Laevameeskond on saanud spetsiaalse koolituse tegelemaks alkoholijoobes inimestega.

Boijer kinnitas, et seetõttu on vägivallaaktide arv laeval ka vähenenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles