Tamula järvest toodi välja kadunuks jäänud meeste surnukehad

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tamula järvel kadunuks jäänud kalameeste otsingud.
Tamula järvel kadunuks jäänud kalameeste otsingud. Foto: Kristjan Teedema

Politseile ja päästjatele appi saabunud vabatahtlikud tõid öösel Tamula järvest välja ühe kadunuks jäänud mehe surnukeha, kaks ülejäänud meest leiti uppununa täna ennelõunal.

Päästjad ja politseinikud koos sukeldumiskeskuse Meremark tuukrite ja nende erivahenditega otsisid üleeile õhtul aerupaadiga järvele läinud ning kadunuks jäänud mehi eile hilisõhtuni. Siis saabusid Tallinnast oma kaatri ja erivarustusega appi eraisikud, kes leidsid öösel kella 1.55 ajal järvest 25-aastase Janeki surnukeha.

52-aastase Andrei ja 38-aastase Mareki surnukeha leiti meremõõdukeskusest politseile ja päästjatele vabatahtlikult appi tulnud spetsialistide kaasabiga täna kella 10.35 paiku, teatas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja. «Politsei tänab kõiki järveotsingusse panustanud ametnikke, koostööpartnereid ja vabatahtlikke, kelle abil Tamula järvel kadunuks jäänud mehed leiti,» lisas ta.

Võru politseijaoskonna juhi Madis Soekaruski sõnul olid kahel otsingupäeval ilmastikuolud halvad ning see raskendas otsinguid. Siiski töötasid kõik tema sõnul oma võimete piiril ning andsid kõik endast oleneva, et kadunuks jäänud mehed leida.

Kolm meest läksid aerupaadiga Tamula järvele neljapäeva õhtul kella 22 paiku. Kella 2.32 ajal sai häirekeskus teate, et mehed pole järvelt koju naasnud ja nende mobiiltelefonid on samuti levipiirkonnast väljas või välja lülitatud.

Mehi asusid otsima päästeameti pinnaltpäästjad. Kuna järve põhjas on mitme meetri paksune mudakiht ja puudub kindel otsinguala, siis tuukreid otsingutele ei kaasatud. Varahommikul leiti järvest uppunud plastpaat, üks kummik ja kalakast.

Võru kriminaaltalitus alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb surma põhjustamist ettevaatamatusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles