SBU tegi kindlaks Ida-Ukrainas tegutsevate diversantide juhi isiku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
UYkraina miilitsatöötajad üritasid peatada venemeelseid aktiviste Harkivi oblastivalitsuse hoone ründamisel. Foto on pärit 13. aprillist.
UYkraina miilitsatöötajad üritasid peatada venemeelseid aktiviste Harkivi oblastivalitsuse hoone ründamisel. Foto on pärit 13. aprillist. Foto: SCANPIX

Ukraina julgeolekuteenistus (SBU) tegi kindlaks, et Ida-Ukraina oblastites tegutsevat diversantide gruppi juhib Vene kodanik Igor Strelkov, kes on sõjaväeluure GRU eriüksuse ohvitser.

SBU kinnitusel terroriseeris tema juhitud grupp kohalikke elanikke, hõivas administratiivhooneid ja destabiliseeris ühiskondlik-poliitilist olukorda.

Julgeolekteenistus on kindel, et just tema hääl kostab Moskva kuraatoriga peetud vestluse lindistusel, mis meediale anti eile. Väidetav Strelkov annab seal aru Slovjanski terrorist ja Ukraina korrakaitsjate auto tulistamisest.

«Operatiivjuurdluse käigus tundsid varem kinni peetud diversandid Strelkovis ära neid värvanud inimese, kes andis neile ka ülesande hõivata Harkivi oblastivalitsuse hoone,» seisab kirjas SBU avalduses.

Julgeolekuteenistuse töötajad tegid kindlaks, et Strelkov saabus Krimmi Autonoomsesse Vabariiki selle aasta märtsi alguses ning kureeris Ukraina sõjaväeosade hõivamisi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles