Savisaar on kindlalt Eesti enimteeniv linnapea

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Saarm

Oma 4530 euro suuruse kuuteenistusega on Tallinna linnapea Edgar Savisaar suurima palgaga Eesti omavalitsusjuht.

Kui veel mullu teenis Tallinna linnapea 3286 eurot, siis uuest aastast tõusis tema palk enam kui 1000 euro võrra. Nimelt on Savisaare palk 1. aprilli seisuga 4530 eurot ja 50 senti.

Tallinna abilinnapead  teenivad 3464,50 eurot kuus. Seda on rohkem kui äsja Tartu linnapea kohale asunud Urmas Klaasi teenistus. Tema teenib ülikoolilinna eesotsas 3300 eurot kuus.

Pärnu linnapea Toomas Kivimägi palk on 1. aprilli seisuga sama suur kui mullu - nimelt teenib ta kuus 2876,02 eurot, millele lisandub esindustasu, mis on 20 protsenti kuupalgamäärast.

Kui varem oli palgaandmete avalikustamine kohustuslik mullu 1. aprillist kehtivuse kaotanud korruptsioonivastase seaduse alusel, siis uus korruptsioonivastane seadus palgaandmete avalikustamise kohustuse küsimust ei käsitle. Küll aga tuleb uue avaliku teenistuse seaduse (ATS) järgi avalikustada ametnike, linna- ja vallajuhtide tasude kogusumma avalikustada avaliku teenistuse kesksel veebilehel.

Seega on nii mõnedki linnad, näiteks nagu Kohtla-Järve, Kuressaare ja Rakvere, lahendanud palgaandmete avaldamise nii, et linna kodulehel on välja toodud vaid linnavalitsuse ametnike palgad, kuid linnapea oma mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles