Eestis elav ukrainlane: paljud Ukrainas kardavad muutusi

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvahulgad Kiievis Maidanil selle aasta veebruaris.
Rahvahulgad Kiievis Maidanil selle aasta veebruaris. Foto: SCANPIX

Eestis õppinud ja nüüd siin töötava ukrainlase Andrii Vitvitski sõnul tähendaks Ukraina Euroopa Liidu poole liikumine elu muutmist, kuid paljud ukrainlased pelgavad muutusi ning lepivad seetõttu vana olukorraga.

Vitvitski rääkis ETV saates «Välisilm», et viimaste sündmuste puhul tundub, et Ida-Ukrainas on juba käimas sõda ja kui ka tema käis detsembris Kiievis Maidanil, siis oli tema sõnul juba tunne, et olukord võib muutuda vägivaldseks, vahendab ERR Uudised.

Ta nõustus saatejuht Astrid Kanneli arvamusega, et Ukraina sündmused näitavad, justkui keegi kardab või ei taha võtta riigi eest vastutust enda peale ning seda võib Vitvitski sõnul eriti hästi näha poliitikute pealt, kellest igaüks püüab öelda, et keegi teine on asjades süüdi.

«Olen alati - nii enne Eestisse tulekut kui ka nüüd siin elades - Ukrainas viibides rõhutanud, et Euroopa Liiduga liitumine pole niisama lihtne, et kõik läheb kohe hästi,» rääkis ta, lisades, et selle nimel tuleb teha tööd.

Samas aga tõdes ta, et see ongi probleem, et paljud ei taha muuta seda, mis praegu on ja ehkki nad küll kurdavad, et on paha, on nad tegelikult nõus nii edasi elama või kardavad muutusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles