Võidupüha paraad tuleb kaitseväelasteta

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise aasta paraad toimus Jõgeval.
Eelmise aasta paraad toimus Jõgeval. Foto: Margus Ansu

Kuigi 23. juunil Viljandis peetaval võidupüha paraadil on rivis üle 800 mundrikandja, pole nende hulgas ruumipuudusel ühtki kaitseväelast.


Varasematel aastatel on Kaitseliidu korraldataval traditsioonilisel paraadil osalenud ka kaitseväelased, kuid tänavu pidi osalejate arvu piirama, sest rohkem mehi lihtsalt ei mahu Viljandi Vabaduse platsile, tunnistas Õhtulehele paraadi pressiohvitser Taive Kuuse.

Mõnele suuremale, kuid kesklinnast eemale jäävale väljakule aga ei tahetud paraadi üle viia.

Nii rivistuvadki Viljandi südalinna Kaitseliidu Sakala, Tartu, Järva-, Põlva-, Võru- ja Valgamaa maleva üksused, noorkotkad, naiskodukaitsjad, kodutütred, politsei ja piirivalve rühm ning Tallinna maleva noorkaitseliitlaste rühm.

Paraadi juhib ja üksusi tervitab Kaitseliidu ülem kolonelleitnant Raivo Lumiste ja paraadi võtab vastu president Toomas Hendrik Ilves, kes peab ka võidupühakõne ja annab maakondade esindajatele üle võidutule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles