Türgi kaevandustragöödia ohvrite arv tõusis veelgi

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjad eile õhutul Somas maa alt järjekordset surnukeha välja toomas.
Päästjad eile õhutul Somas maa alt järjekordset surnukeha välja toomas. Foto: SCANPIX

Türgi kõigi aegade rängima kaevandusõnnetuse ohvrite arv kerkis täna 299ni.

Türgi energiaminister Taner Yildiz sõnas täna reporteritele, et lähedastelt saadud info põhjal on kolm kaevurit ikka veel maa all. Teisipäeval Soma linna kaevanduses toimunud plahvatusest ja sellele järgnenud varingust pääses eluga 485 kaevurit.

Lisaks puhkes täna ühes kaevanduse osas, umbes 250 meetri kaugusel lõksus olevatest kaevuritest tulekahju. Yildize teatel muudab see päästjate töö palju raskemaks. Lisaks pole enam lootust, et mõni kaevur õnnestuks veel elusana maa alt välja tuua.

Kaevandustragöödia tõi türklaste seas kaasa ka uue valitsusvastase pahameelelaine. Augustis toimuvad Türgis presidendivalimised, mille arvatavasti võidab praegune peaminister Recep Tayyip Erdogan.

Reedel kasutas politsei Soma protestijate vastu pisargaasi ning veekahureid. Meeleavaldusele oli kogunenud tuhandeid türklasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles