Saatkonnad heiskasid homofoobiavastase päeva puhul vikerkaarelipu

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänase homofoobiavastase päeva puhul heiskas USA saatkond Tallinnas vikerkaarevärvilise lipu.
Tänase homofoobiavastase päeva puhul heiskas USA saatkond Tallinnas vikerkaarevärvilise lipu. Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Mitmed saatkonnad heiskasid täna ka Tallinnas homofoobiavastase päeva puhul vikerkaarelipu.

17. mai on rahvusvaheline homofoobiavastane päev. Just sel päeval 1990. aastal eemaldas Maailma Terviseorganisatsioon homoseksuaalsuse psüühikahäirete nimekirjast.

Selle võrdse kohtlemise verstaposti tähistamiseks ja oma toetuse väljendamiseks hooliva ja salliva ühiskonna poolt on ka mitmed saatkonnad, näiteks Ameerika Ühendriikide ja Ühendkuningriigi saatkond, heisanud vikerkaarelipu.

Briti saadik Chris Holtby ütles pressiesindaja vahendusel, et inimõigused on universaalsed ja peaksid kehtima võrdselt kõikidele inimestele. Tema sõnul töötab Briti valitsus selle nimel, et tagada lesbi-, gei-, bi- ja transseksuaalsete inimeste õigused ja vabadused igas olukorras, ning soovib kindlustada, et kõik inimesed saaksid elada turvalises ja õiglases keskkonnas.

«Suurbritannia jätkab tööd koostöös valitsuste ja mittetulundusühingutega selle nimel, et tagada austust erisuse vastu ja ära hoida diskrimineerimist mis tahes põhjustel, sealhulgas seksuaalse sättumuse ja sooidentiteedi alusel,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles