Separatistid piiravad Donetskis haiglat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Separatistid Slovjanski lähedal.
Separatistid Slovjanski lähedal. Foto: SCANPIX

Separatistid piiravad Ida-Ukrainas Donetskis asuvat haiglat, et seal ravil viibivad haavatud Ukraina sõjaväelased vahetada vangistatud kaaslaste vastu.

Donestki haigla arsti sõnul nõuavad piirajad, et nad annaks välja haiglas ravil viibivad reedel haavata saanud Kiievi-meelsed võitlejad, keda separatistid tahavad kasutada kinni peetud kaaslaste vabastamiseks. Arsti sõnul seisavad relvastatud separatistid haigla ees valves, samuti on mässulised ka hoones.

«Vaadake meie ümber, maailm on hulluks läinud,» ütles üks haigla töötaja neljakorruselise hoone ees suitsu tehes. «See on haigla ja me töötame samal ajal, kui relvastatud mehed on meid ümber piiranud. Kõik on hirmul,» lisas ta.

Haigla arstid on pidanud separatistidega kõnelusi, selgitades, et haigla piiramine raskendab nende tööd ja muudab patsiendid rahutuks. «Me oleme lihtsalt vaatlejad,» vastas üks kalašnikovi automaadiga relvastatud separatist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles