Õnnetused on tänavu nõudnud oluliselt rohkem inimelusid

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Õnnetussurmade arv on tänavu võrreldes eelmise aastaga oluliselt kasvanud, rohkem on nii tulekahjuohvreid, uppunuid, kui ka liiklusõnnetustes hukkunuid.

Tulekahjudes, uppumise tagajärjel ja liiklusõnnetustes on tänavu viie kuuga surma saanud 79 inimest, mullu samal ajal oli hukkunuid 48 ehk 40 protsenti vähem.

Tulekahjudes on viie kuu jooksul elu kaotanud 25 inimest, mullu samal ajal oli tulekahjuohvreid 20. Tänavu jaanuaris hukkus tulekahjudes kuus, veebruaris kümme, märtsis viis, aprillis kaks ja mais üks inimene. Kuigi juuni on alles alanud, on ka juunis juba üks inimene tulekahjus elu kaotanud. Ööl vastu pühapäeva hukkus Tallinnas Uus-Maleva tänaval ühiselamu tulekahjus eakas naine, esialgsetel andmetel sai tulekahju alguse hooletust suitsetamisest.

Enim tulekahjuohvreid on tänavu Harjumaal, kus põlengus on elu kaotanud seitse inimest. Lääne-Virumaal ja Võrumaal on tulekahjuohvreid neli ning Tartumaal ja Ida-Virumaal kolm. Pärnumaal, Raplamaa, Saaremaal ja Viljandimaal on tänavu põlengutes hukkunud üks inimene. Hiiumaal, Jõgevamaal, Järvamaal, Läänemaal, Põlvamaal ja Valgamaal ei ole tänavu tulekahjudes elu kaotanud ühtki inimest.

Päästeameti andmetel uppus tänavu viie kuuga 21 inimest, mullu samal ajal oli uppunud 13 inimest. Tänavu jaanuaris uppus kaks, märtsis neli, aprillis üheksa ja mais kuus inimest.

Tänavu viie kuuga on juhtunud kokku 472 inimkannatanutega liiklusõnnetust, milles on surma saanud 33 ja vigastada saanud 574 inimest. Mullu viie kuuga juhtus 451 rasket liiklusõnnetust, milles hukkus 15 ja sai vigastada 571 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles