Naissaare juures olnud õlireostus põhjustas 6000 euro suuruse kahju

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reostuslaigud Harjumaa ranniku lähedal.
Reostuslaigud Harjumaa ranniku lähedal. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Keskkonnainspektsiooni hinnangul põhjustas tänavu jaanuaris Naissaare juures punkerdanud Vene lipu all sõitvalt laevalt merre voolanud kütus veidi üle 6000 euro suuruse keskkonnakahju.

«See summa sisaldab Muraste looduskaitsealale ja Rannamõisa maastikukaitsealale ning muule sealtkandi rannikule tekitatud keskkonnakahju ja praegu on käsil nõude esitamine laeva omaniku vastu,» ütles kolmapäeval BNSile keskkonnainspektsiooni pressiesindaja Leili Tuul.

Ta toonitas, et 6000 eurot on vaid keskkonnale tekitatud kahju ja see ei sisalda reostuse likvideerimiseks tehtud kulutusi. «Usun, et Harku vallal kulus selleks vähemalt sama suur summa,» lausus Tuul.

Keskkonnainspektsioon kasutab kahju sissenõudmisel õigusbüroo abi, sest tegemist on rahvusvahelise asjaajamisega.«"Tulemust, millal ja millises mahus kahju hüvitatakse, ei oska me prognoosida. Protsess võib rahvusvahelise asjaajamise tõttu kujuneda aeganõudvaks,» nentis Tuul.

Lisaks jaanuaris Naissaare juures tekkinud reostusele oli paar kuud hiljem samalaadne õnnetus Pakri juures, kus 12. aprilli õhtul lekkis punkerdamise käigus merre raskekütteõli. Laevatekile valgus umbes 400 liitrit kütust, millest osa voolas vette. Reostuse leviku takistamiseks paigaldati kohe poomid ning veest korjati kokku 1,2 tonni vee ja masuudi segu, kuid reostuslaigud jõudsid siiski Tabasalu ja Suurupi vahel rannikule.

Tuul ütles BNSile, et keskkonnainspektsioon pole selle reostuse menetlemist veel lõpetanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles