Parlament koguneb pärast jaanipäeva erakorralistele istungitele

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Kuigi parlamendi kevadine istungjärk lõpeb 19. juunil, peavad saadikud Toompeale kogunema ka juuni lõpus ja juuli alguses, mil kutsutakse koalitsioonierakondade ettepanekul kokku erakorralised istungid.

Reformierakonna fraktsiooni esimees Kristen Michal ütles Postimehele, et praeguste plaanide kohaselt toimuvad erakorralised istungjärgud 30. juunil ja 1. juulil, et lõpetada valitsusest tulnud ja riigieelarvega seotud eelnõude menetlemine.

«Teemad, mida me seal arutame, puudutavad näiteks lastetoetuste tõusu katteallikaid, pahede suuremat maksustamist, maksuerisuste vähendamist, paindlikumat eelarvepoliitikat, lisaks ka tulumaksuvaba miinimumi tõstmist 144-lt 154 euroni ja keskmise oodatava pensioni tulumaksuvabastuse säilitamist,» rääkis Michal.

Ühtlasi kinnitas ta, et näiteks töövõimereformi eelnõu ei ole kavas nendel erakorralistel istungitel arutada. Tema sõnul tuleb reform arutlusele enne jaanipäeva ning kindlasti tegelevad sellega nii sotsiaalministeerium kui -komisjon edasi suvel. «Sellega tuleb nii põhjalikult tegeleda, kui on vaja, et kõik tunneksid piisavat kindlust selle vastuvõtmiseks,» ütles ta.

Samasse erakonda kuuluv tervise- ja tööminister Urmas Kruuse ütles täna ERRi uudisteportaalile, et töövõimerefomi seadus tuleks riigikogus vastu võtta suve jooksul. «Oleks mõistlik, kui nad suve jooksul selle vastu võtaks. Siis on see aastane rakenduse ettevalmistamine väga mõistlik periood, mida on vaja kõikide osapooltega veel ära kasutada selleks, et hakata seadust täitma,» lausus ta.

Pärast kevadistungjärgu lõppu algavad riigikogu korralised istungid taas 8. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles