Viljandi eakate tasuta bussisõit maksab linnale üle 100 000 euro

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv
Foto on illustreeriv Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Alates juulist saavad rahvastikuregistri järgi Viljandisse sisse kirjutatud 65-aastased ja vanemad linna elanikud lähilinnaliinide bussides tasuta sõita, sõiduõiguse kompenseerimiseks kulub linnal üle saja tuhande euro.

Viljandi abilinnapea Ardo Agasild kinnitas BNSile, et 1. juulist saavad Viljandi linna eakad Viljandi linnalähiliinidel tasuta sõita. «Linna eelarvesse on 65-aastastele ja vanematele tasuta sõiduõiguse kompenseerimiseks eraldatud 106 000 eurot,» ütles Agasild.

«Varasemalt sotsiaalametist väljastatud Viljandi linna logodega soodus- ja perioodikaardidkaardid hakkavad kõik toimima perioodikaardi põhiselt. Uue süsteemi rakendamisega jäävad kehtima kõik seni väljastatud kaardid,inimene ei pea ise midagi tegema. Bussi minnes tuleb vaid oma sõit tuvastada, bussijuht tšekke ei väljasta. Need, kellel kaarti veel ei ole, saab selle sotsiaalameti kassapidaja juurest,» rääkis Agasild.

Senini on Viljandi linna logodega elektroonilisi sõidukaarte väljastatud umbes 1500. Kaardi tegemine on tasuta. Lasterikastele peredele väljastab sotsiaalamet õppeaastaks perioodikaardid, millega saavad nad tasuta sõita. «See soodustus on kehtinud juba mitmeid aastaid,» ütles Agasild.

Koolilaste tasuta bussisõidu kohta ei ole abilinnapea sõnul veel ühtegi otsust tehtud ei ole. Küll aga on tasuta bussisõit koolilastele kirjas Viljandi võimuliidu koalitsioonilepingus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles