Malevates leiab tänavu tööd ligi 4800 noort

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpilasmalevlased.
Õpilasmalevlased. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Haridus- ja teadusministeerium toetab noortemalevaid tänavu 120 000 euroga, mis võimaldab suvel malevas töötada ligi 4800 noorel.

Riigi toel tegutseb sel suvel 196 malevarühma 41 erineva malevakorraldaja käe all. Võrreldes möödunud aastaga on riigi toetus malevatele suurenenud 17 protsenti.

Suurimad malevakorraldajad on MTÜ Pärnumaa Õpilasmalev ja SA Õpilasmalev, kummaski neist asub tööle üle 700 noore. Aktiivsed malevakorraldajad on ka Maardu linnavalitsus, SA Noorte Elu Põlvamaal, Rae vallavalitsus ja Rakvere linnavalitsus.

Malevakorraldajad annavad noortele koolitust tööseadusandlusest, tööohutusest ja karjääriplaneerimisest. Korraldaja sõlmib malevlastega töölepingud, milles on paika pandud töötundide maht, palk ja töötamise periood. Samuti tagab korraldaja malevlaste turvalisuse. Maleva päevakava sisaldab lisaks tööle ühisüritusi, arutelusid jt meeskonnatööd soodustavaid tegevusi. Noortemaleva juhendajad on vähemalt laagrikasvataja osakutse või noorsootöötaja kutsega.

Haridus- ja teadusministeeriumi toetus malevatele on aasta-aastalt suurenenud. Möödunud aastal oli toetuse suurus 102,5 tuhat eurot. 2012. aastal toetas riik malevaid 98 600 euroga ja 2011. aastal 95 700 euroga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles