Kreeka nõuab Saksamaalt selgitust väidetava nuhkimise kohta

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kreeka välisministeerium teatas pühapäeval, et ootab Saksamaalt selgitust seoses ajalehes ilmunud väidetega, mille kohaselt Berliin kreeklaste järel nuhkis.

Kreeka päevaleht Ta Nea kirjutas laupäeval, et Saksa luureagentuur jälgis terrorismivastase võitluse raames 195 riigi, nende hulgas Kreeka, kodanike e-kirju ja telefonikõnesid, vahendas uudisteagentuur AFP.

«Me oleme kindlad, et saame kiire vastuse Saksamaalt,» teatas Kreeka välisministeerium. «Sõprade, partnerite ja liitlaste vahel kehtivad kindlad reeglid ja koostöö eetika.»

Ministeerium märkis ka, et Saksamaa väljendas samuti muret USAle, kui päevavalgele tulid väited seoses kantsler Angela Merkeli telefoniga.

Kreeka ajalehes ilmunud väited tulid päevavalgele, kui Saksa advokaat Niko Harting esitas kaebuse kohtule, sest kartis, et mõndasid tema mittesakslastest klientide e-kirju võidi jälgida. Saksa föderaalne halduskohus lükkas mais kaebuse tagasi, põhjendades seda sellega, et Hartingil puudusid tõendid nagu tema oleks nuhkimise sihtmärk olnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles