Siseminister tunnustas vabatahtlike päästjaid ning abipolitseinike

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabatahtlike päästjate, merepäästjate või abipolitseinike tegevust toetanud ettevõtete tunnustamine siseministeeriumis.
Vabatahtlike päästjate, merepäästjate või abipolitseinike tegevust toetanud ettevõtete tunnustamine siseministeeriumis. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Siseminister Hanno Pevkur tunnustas täna möödunud aastal erakordse panusega silma paistnud abipolitseinike, vabatahtlike päästjate ja vabatahtlike merepäästjate rühmi ning vabatahtlikku tegevust toetanud organisatsioone ja eraisikuid.

«Vabatahtlikud on kutseliste politseinike ja päästjate kõrval olulisteks partneriteks, kellel on kogukonna turvalisuse loomisel tähtis roll. Vabatahtlike olulisust näitab hästi ka see, et tunnustamisettepanekud laekus mitte ainult siseturvalisuse valdkonna asutustelt, vaid omavalitsustelt, vabaühendustelt, eraisikutelt ja vabatahtlikelt endilt. See tähendab, et vabatahtlike töö on inimestele tähtis ja tänuväärne tegevus,» märkis siseminister Hanno Pevkur.

2013. aasta vabatahtlikuks päästekomandoks valiti Vabatahtliku Tuletõrje Selts Pihtla Pritsumehed, kes leidsid iseseisvalt võimalusi naabruskonna küttekollete remondiks ja hoolduseks eakate ja paljulapselistes peredes .

Aasta abipolitseinike rühma tunnustuse said Jõgeva abipolitseinikud, kes panustasid 2013. aasta jooksul siseturvalisusse 3241 tundi. Tänu nende tööle täitis Jõgeva politseijaoskond aasta jooksul politseijaoskondadelt nõutud patrullide väljapaneku mahu.

Möödunud aasta vabatahtliku merepäästeühingu tunnustuse pälvis Muhu Merepääste Selts, kes võttis aasta jooksul osa otsingu- ja merepäästeoperatsioonidest ning on aidanud välja töötada vabatahtlikku merepäästet puudutavat seadusandlust.

Lisaks tunnustas siseminister kümmet asutust või eraisikut, kes on toetanud oma piirkonna abipolitseinikke, vabatahtlikke päästjaid ja merepäästjaid nii rahaliselt kui ruumidega. 2013. aastal pälvisid vabatahtlike toetamise eest tunnustuse Illuka, Kaiu ja Kolga-Jaani vallavalitsused, OÜ Eler Hydraulic, AS Silikaat ja AS Kunda Nordic Tsement ning Järvamaa Omavalitsuste Liit, Kaitseliidu Tallinna Malev ja MTÜ Neeruti Selts. Eraisikuna sai tunnustuse Põlva Koidu vanemtoimetaja Aare Lepaste, kes on väljaandes kajastanud abipolitseinike tegemisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles