Haridusministeerium: pagulasteemadest räägitakse koolides juba piisavalt

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Huvi pagulasteemade vastu peaks tulema koolide endi poolt, arvas haridusministeeriumi üldharidusosakonna peaekspert Kersti Kivirüüt.
Huvi pagulasteemade vastu peaks tulema koolide endi poolt, arvas haridusministeeriumi üldharidusosakonna peaekspert Kersti Kivirüüt. Foto: Elmo Riig / Sakala

Siseministeeriumi tellitud uuringu «Eesti elanike teadlikkus ja hoiakud pagulasküsimustes» tulemuste põhjal soovitas uuringufirma Saar Poll koolides rohkem pagulastest rääkida, haridusministeeriumi seisukoht on aga, et sellest räägitakse juba piisavalt.

Täna siseministeeriumis tutvustatud uuringule haridusministeeriumi esindajaid kohale ei tulnud, kuigi neid kutsuti.

Haridusministeeriumi üldharidusosakonna peaeksperdi Kersti Kivirüüda sõnul olid neil samal ajal teised üritused varem planeeritud.

Uuringu koostajad soovitasid muuhulgas pagulasteema teavitamiseks sellest koolides rohkem rääkida.

Kivirüüda arvates ei ole selleks vajadust.

«Ma ei alahinda pagulasteema olulisust, aga kui koolis on üks õpetaja, kes peab hästi palju erinevaid teemasid kajastama, siis on tal mõistlik neid siduda,» selgitas Kivirüüt, kelle sõnul on inimõigusteteemaline haridus juba ühiskonnaõpetuse üks osa. 

«Seal on rahvastikugeograafias just rändeküsimused ja ajalooõpetuses tuleb ka just teise maailmasõja sündmustega rändeküsimus sisse.»

Uuring viidi läbi peatselt loodava varjupaiga, rände- ja integratsioonifondi tarvis, et teada saada, kus võiks Euroopa Liidu rahasid Eestis järgmise seitsme aasta jooksul kasutada.

Pagulasteema kajastamine koolides on Kivirüüda sõnul hea mõte, aga initsiatiiv peaks tema arvates siiski tulema kooli poolt, «sest kogemus näitab, et kui riikliku kampaaniaga neid survestada, siis võib sõnum kaotsi minna.»

Loe uuringut siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles