Arnold Rüütel ostis Maarjamäele maatükid

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arnold Rüütel
Arnold Rüütel Foto: Tairo Lutter

President Arnold Rüütel tasus riigile täna üle 200 000 euro, et Maarjamäel asuvad maatükid endale saada.

Rüütli nõuniku Jüri Kanni sõnul sõlmis Rüütel pärast kinnistute eest tasumist täna pärastlõunal notari juures lepingu. Endise presidendi poolt soetatud Künnapuu tn 5 ja Künnapuu tn 5a kinnistu kogupindala on 3048 ruutmeetrit.

Ajakirjanduse andmetel müüs Rüütel Maarjamäe maatükkide ostmiseks ära korteri kadriorus ja maid Saaremaal. «Selleks, et summat kokku saada, tuli kinnistud panna hüpoteegi alla, mis tähendab nende müümist. Ta peab loobuma paljust, mis tal praegu on, et see elamine sinna ehitada,» lausus Kann.

Tallinna linn teatas möödunud kuul, et tahab president Arnold Rüütlile tasuta võõrandada Maarjamäel asuvad kaks kinnistut: Künnapuu 5 ja Künnapuu 5a. Seadus näeb aga ette, et 65 protsenti kinnistute turuhinnast tuleb nende võõrandamisel kanda omandireformi reservfondi. Rüütel pidi seega 320 000 eurot väärt olevate kruntide eest tasuma üle 200 000 euro.

Kinnistutele tahetakse peale eluhoone rajada ka arhiiv, raamatukogu ja Rahvusliku Arengu Fond. 

Rüütel tahtis uut elamist, sest tema praegune eluase Nõmmel vajab kapitaalset remonti ning riik ei nõustunud talle seda võõrandama.

Rüütel saab presidendi ametipensioni, mis on kolmveerand presidendi palgast ehk 3900 eurot.

Tema käsutuses on Vabariigi Presidendi Kantselei palgal olev nõunik ja sekretär. Samuti on president Rüütli käsutuses ametiauto, mille korrashoiu ja kasutamisega seotud kulud tasub riik. Lähetuskulude ja muude põhjendatud kulude puhul makstakse talle hüvitist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles