Euroopa Komisjon annab Gruusiale 5 miljonit eurot humanitaarabi

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gori linnast pärit sõjapõgenikud põgenikelaagris jahusabas seismas.
Gori linnast pärit sõjapõgenikud põgenikelaagris jahusabas seismas. Foto: AP / Scanpix

Euroopa Komisjon eraldas täna viis miljonit eurot humanitaarabiks Gruusia-Vene konfliktis kannatada saanutele.

Raha eraldati komisjoni humanitaarabi haru ECHO kaudu ning see eraldati lisaks miljonile eurole, mille komisjon andis pärast konflikti puhkemist 10. augustil, teatas Euroopa Komisjoni Eesti esindus.

Komisjoni lisatoetus hõlmab toiduabi, peavarju, vett, riideid, tekke, hügieenivahendeid, ravimeid jms. Lisaks on rahaabi mõeldud piirkon dade miinidest puhastamiseks ja elanikkonna, eelkõige laste, teadlikkuse tõstmiseks miinidega seotud ohtudest.


«Meie humanitaarabi andmise kõige tõsisemaks takistuseks on juurdepääs konfliktist puudutatud piirkondadele,» ütles Euroopa Komisjoni arengu- ja humanitaarabi volinik Louis Michel ning kutsus Venemaa võime üles kindlustama humanitaarabi töötajate ohutu ja täielik juurdepääs abivajajatele.

ECHO eksperdid jäävad piirkonda hindama abivajadusi ning koordineerima komisjoni tegevust teiste humanitaarabi andvate organisatsioonidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles