Eesti ja Austria ministrid leppisid kokku tudengivahetuse elavdamises

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridusminister Jevgeni Ossinovski
Haridusminister Jevgeni Ossinovski Foto: Erik Prozes

Minister Jevgeni Ossinovski kohtus eile Austria teadus- ja majandusminister Reinhold Mitterlehneriga, kellega koos tõdeti, et kahe riigi teaduskoostöö edendamiseks on oluline elavdada vastastikust üliõpilaste ja õppejõudude vahetust.

Vestluses Austria kolleegiga tutvustas minister Ossinovski Eesti kõrgharidussüsteemi ja hiljutist reformi, mis tagab kõigi sisseastujate jaoks tasuta kõrghariduse omandamise võimalused.

Minister Mitterlehner rõhutas, et teaduses saab edukas olla ainult rahvusvahelist koostööd tehes. Kohtumisel nõustuti, et kahe riigi teaduskoostöö on väga hea, kuid arvestades Euroopa Liidu kõrgharidusvaldkonna ühisprojektide ja võrgustike raames pakutavaid võimalusi, võiks tudengite vahetus olla aktiivsem. Samuti väljendasid mõlemad ministrid vajadust suurendada erasektori panust teaduse rahastamises.

Ministrite kohtumine toimus seoses Austria presidendi Heinz Fischeri riigivisiidiga. Ametliku visiidi käigus kohtus Austria riigipea president Toomas Hendrik Ilvese ja peaminister Taavi Rõivasega, et arutada Eesti ja Austria kahepoolseid suhteid ning Euroopa Liiduga seonduvaid küsimusi.

Eesti ja Austria haridusministrid kohtusid viimati 2005. aastal, kui arutati Euroopa Liidu teaduspoliitika ning kõrghariduskoostöö teemasid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles