Tuiksoo asemel saab Keskerakonna juhatusse Jaanus Karilaid

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Karilaid
Jaanus Karilaid Foto: Eduard Laur

Riigikohtu esmaspäevase otsusega pistise võtmises lõplikult süüdi mõistetud ning seetõttu nii parlamendist kui Keskerakonnast lahkuma pidanud Ester Tuiksoo asemel saab erakonna juhatuse liikmeks Haapsalu volikogu ja partei Saaremaa piirkonna esimees Jaanus Karilaid.

Riigikohtu kriminaalkolleegium tunnistas esmaspäeva õhtul avalikustatud otsusega maadevahetuse kriminaalasja osalised altkäemaksu võtmise ja andmise asemel süüdi pistise võtmises ja andmises, kuid jättis ringkonnakohtu mõistetud karistused muutmata. Ainsana lõpetati kriminaalmenetlus menetluse mõistliku aja möödumise tõttu ettevõtja Einar Vettuse suhtes.

Samal põhjusel kergendati ka Tuiksoo karistust: kui ringkonnakohus mõistis endisele põllumajandusministrile aasta ja kuue kuu pikkuse tingimisi vangistuse, siis riigikohtu otsusega jäi tema karistuseks kolm kuud vangistust kolmeaastase katseajaga.

Süüdimõistva otsuse tõttu pidi Tuiksoo lahkuma riigikogust, kuhu pääses tema asemel keskerakondlane Siret Kotka. Samuti tuli tal lahkuda Keskerakonnast, mille põhikirja kohaselt arvatakse liige erakonnast välja, kui tema kriminaalasjas on jõustunud süüdimõistev kohtuotsus.

Mittetulundusühingute ja sihtasutuste registri andmetel on varem Rahvaliitu kuulunud, kuid 2010. aasta novembris Keskerakonda astunud Tuiksoo parteist välja arvatud 1. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles