Rõivas: TTV peaks pressikonverentsil osalemiseks liituma pressinõukoguga

Madis Järvekülg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Taavi Rõivas
Peaminister Taavi Rõivas Foto: Margus Ansu / Postimees

Taavi Rõivase arvates peaks Tallina TV valitsuse pressikonverentsil osalemiseks liituma pressinõukoguga ning võtma omaks ajakirjanduseetika normid.

«Tallinna Televisiooni ligipääs valitsuse pressikonverentsidele võiks eeskätt sõltuda sellest, kas nad ise on valmis ennast ajakirjanduseetikale allutama ja pressinõukoguga liituma, mida nad siiani teinud ei ole,» rääkis Taavi Rõivas.

«See probleem, et Tallinna linn rahastab erakonna propagandat, paraku jääb,» sõnas ta.

Rõivas ei pea oma sõnul kodaniku ja peaministrina võimalikuks aidata kaasa sellele, et meil on omavalitsuse poolt rahastatud propagandakanal, mis suhtub linnavalitsusse ja ka seda linna juhtivasse erakonda täiesti kriitikavabalt.

«Ma arvan, et ei ole liialdus öelda, et see isegi ülistab neid isikuid, kes on Tallinna juhtimisega seotud või nendega samas erakonnas,» lausus ta ja lisas, et samas ei ole tal mingit ambitsiooni Tallinna Televisiooni ära keelata.

«Minu võimalus on reguleerida vaid seda, et kas ma teen nendega koostööd või mitte.»

TTVga oli eraldi kokkulepe

Et Tallinna TV infole ligi pääseks on Rõivase sõnul päris kindlasti tagatud, sest pressikonverentside heli- ja videopilt on kõikidele kättesaadav.

«Meil oli Tallinna TV-ga kokkulepe, et nad võivad pressikonverentsil osaleda, aga neile ma intervjuusid ei anna. Nad ei pidanud sellest kokkuleppest kinni. Iga pressikonverentsi lõpus üritasid nad ikkagi filmides sundida peale olukorda, kus ma justkui peaks neile intervjuud andma.»

Peaminister lisas, et tal on hea meel selle üle, et 99,6 protsenti Eesti inimestest on teinud valiku Tallinna Televisiooni mitte vaadata.

Idee üle, et TTV peaks pressikonverentsil osalemiseks liituma pressinõukoguga, arutab minister täna ajakirjanike ja ajalehtede liitude esindajatega. Eile arutati teemat ka ajalehtede peatoimetajatega.

TTV esitas avalduse

Postimehe uudise peale teatas TTV juht Toomas Lepp, et kanal esitas täna avalduse ühinemiseks pressinõukoguga.

„Kui nad on nõus liikmemaksu maksma ja sõlmivad meiega lepingu, et nad on kohustatud järgima ajakirjanduseetika koodeksit ja avaldavad pressinõukogu taunivaid otsuseid, siis võtame nad muidugi vastu,“ kommenteeris pressinõukogu sekretär Maige Prööm.

Aastane pressinõukogu liikmemaks on sinna kuuluvate väljaannete puhul erinev ning neid summasid Prööm avalikustada ei tahtnud.

Eesti Ajalehtede Liit lõi pressinõukogu 2002. aastal. See on ajakirjanduse eneseregulatsiooni organ, mis pakub lugejatele võimaluse leida meediaga vastuollu sattunult kohtuväliseid lahendusi. Lisaks Eesti Ajalehtede Liidu liikmeslehtedele on pressinõukoguga ühinenud Delfi, Rahvusringhääling, Kanal 2, TV3, BNS ja raadio Kuku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles