Jalgratturite kiivrikandmist tõenäoliselt kohustuslikuks ei tehta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgratturi kiiver.
Jalgratturi kiiver. Foto: Margus Ansu / Postimees

Ühiskonnas palju vastukaja põhjustanud ettepanek muuta täiskasvanud jalgratturitel kiivri kandmine kohustuslikuks võetakse tõenäoliselt tagasi ja kiivrikandmine jääb ka edaspidi vabatahtlikuks.

«Liiklusseaduses praeguse seisuga, vaadates siin viimastel kokkusaamistel kokku lepitut, kiivri kandmist jalgratturitele kohustuslikuks ei tehta,» rääkis siseministeeriumi korrakaitse- ja kriminaalpoliitika osakonnajuhataja Uku Särekanno BNSile. «Reaktsioon avalikkuse poolt oli selge: tänan, ei, samas on positiivne, et see teema nii palju tähelepanu sai, äkki mõni hakkab nüüd sagedamini kiivrit kandma,» lisas ta.

«See oli ka ainult üks ettepanekutest kogu paketist, mille me koostasime, sest kergliiklejate surmajuhtumite arv oli hüppeliselt tõusnud. Samas on teisi leevendavaid meetmeid veel, kinnitati 4,8 miljonit eurot kergliiklusteede ehitamiseks ja edaspidi, kui siseministeerium peab kooskõlastama planeeringuid, siis on kavas alati nõuda ka rattateid,» rääkis Särekanno.

Veel kaalub siseministeerium, kas näiteks keelata lastel kuni teatava vanuseni, näiteks kuue-seitsme eluaastani, maanteedel jalgratastega liiklemine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles