Nestor: riigikogu liikmel pole paremat teha kui istungil olla

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Nestor
Eiki Nestor Foto: Toomas Huik / Postimees

Riigikogu suurim puuduja Tõnis Palts (IRL) ütles eilses Saarte Hääles, et tal on mõnel päeval parematki teha, kui riigikogu istungil olla. Vaid registreerimise pärast sinna kohale minna oleks tema sõnul lapsik.

Riigikogu esimees Eiki Nestor (SDE) ütles Saarte Häälele Paltsu seisukohale kommentaariks, et riigikogu esimehena suhtub ta Tõnis Paltsu puudumistesse kui põhjuseta puudumistesse. Siiski pole tema Paltsu ülemus ning tööluusiks saab parlamendisaadiku käitumist pidada vaid tema tööandja ehk valija.

«Kui kolleeg saan talle öelda, et kuni ta on riigikogu liige, siis ei saagi ta midagi paremat teha, kui riigikogus oma kohustusi täita,» on Nestori seisukoht.

Riigikogu statistika näitas, et Tõnis Palts oli 76 istungilt puudunud põhjuseta 15. Tavalisteks selgitusteks istungilt puudumise põhjuse kohta on riigikogulastel märgitud kas välislähetus, haigus või muu põhjus. See, kes pole aga oma põhjendust esitanud, saab kirja «ei osalenud» ja seda võib põhimõtteliselt lugeda põhjuseta puudumiseks.

Palts ütles lehele, et ei näe otsitud põhjustel mingit mõtet. «Mõni päev on tõesti paremat teha ja nii ma puudunud olengi, sellepärast ma põhjuseid välja mõtlema ei hakka,» tõdes Palts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles