Maanteeamet: omavalitsused on altid puudusi likvideerima

Madis Järvekülg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puuduvad liiklusmärgid peavad omavalitsused koheselt üles panema.
Puuduvad liiklusmärgid peavad omavalitsused koheselt üles panema. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tänavu kontrollib maanteeamet teede seisundit 20 protsendis omavalitsustest, millest käidud on juba paarikümnes.

«Kontrollime juhuvaliku põhimõttel üksikuid, kuni nelja-viite teelõiku,» ütles maanteeameti avalike suhete osakonna peaspetsialist Allan Kasesalu.

Kohalike teede järelvalveprogrammiga tegi maanteamet algust möödunud aastal kui käidi läbi 10 protsenti kohalikest omavalitsustest.

Tema sõnul on omavalitsuste kohustus teed korras hoida. «Aga nende ressurss on äärmiselt piiratud. Meil on põhimõtteline õigus teha trahvi, aga meie seisukoht on, et ei ole õige minna vaest omavalitsust trahvima. See ei tee tema tänavaid korda,» rääkis Kasesalu.

Praegu puudub maanteeametil infosüsteem teede puuduste üle arvestuse pidamiseks. «Menetluse käigus otsustatakse, kas rikkumine on sedavõrd suur, et selle likvideerimiseks on vaja teha ettekirjutus. Siiani on omavalitsused olnud altid puudusi likvideerima,» ütles Kasesalu ja lisas, et enamik probleeme saab lahendatud ilma ettekirjutuseta.

Maanteeamet peab järelvalvet tee vastavuse üle seisundinõuetele. Kõige levinumad puudujäägid on Kasesalu sõnul augud ning ebapiisav külgnähtavus. «Aukudele, lohkudele ja vagudele on lubatud piirmäärad,» sõnas ta.

Sõltuvalt puudusest, annab maanteeamet selle likvideerimiseks aega nädalast kuni mitme kuuni. «Suurema puuduse likvideerimiseks on vaja korraldada riigihange, liiklusmärgid tuleb aga kohe püsti panna,» lausus Kasesalu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles