Tõmtšuk: Venemaa toob 15. kuupäeval Ukrainasse erivägesid juurde

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Separatistidest saadetud venemeelsete liider Oleg Tsarev Donetskis.
Separatistidest saadetud venemeelsete liider Oleg Tsarev Donetskis. Foto: SCANPIX

Ukraina sõjalis-poliitiliste uuringute keskuse juhi Dmitri Tõmtšuki sõnul valmistub Venemaa erivägede saatmiseks Rostovi oblastist Ukrainasse ning toimub see ilmselt 15. kuupäeval.

«Nädalavahetusel saime me selle kohta ammendavaid kinnitusi ja võime öelda veendunult: Rostovi oblastisse saabuvad erivägede allüksused, mis on Venemaa GRU erivägede alaliste brigaadide luure- ja diversioonigrupid,» sõnas Tõmtšuk Ukraina uudistekanali UNIAN teatel.

Tõmtšuki teatel on kogutud informatsioonist korduvalt läbi käinud, et väed saadetakse Ukrainasse 15. kuupäeval.

«Vägesid orienteeritakse sellele, et neid hakatakse kutsuma rahuvalvajateks ja Venemaa kavatseb tuua Ukrainasse oma niinimetatud rahuvalvejõud,» ütles Tõmtšuk.

Tõmtšuki sõnul viitab see, et Donbassi terroristide seas «valitseb agoonia» ja Venemaa püüab olukorda kõigi vahenditega päästa.

Tõmtšuki teatel selgub ilmselt täna, kuidas väed Ukrainasse sisse tuuakse.

Suhtlusvõrgustikus Facebook kirjutas Tõmtšuk täna, kuidas Venemaa on de facto kindlalt Ida-Ukrainasse tunginud ja viinud sinna raskerelvastust, mida mehitatakse regulaarselt uute Vene sõduritega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles