Saksamaa lubab peagi oma väed Afganistanist välja tuua

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa välisminister Guido Westerwelle
Saksa välisminister Guido Westerwelle Foto: SCANPIX

Välisminister Guido Westerwelle ütles Bundestagis toimunud arupärimisel, et kaitseb Afganistanis toimuvat sõjategevust. Tema sõnul ei ole see küll populaarne, aga siiski äärmiselt oluline ka sakslaste endi huvides. Samas lubas mees, et peagi hakatakse Afganistanis kontrolli kohalikele üle andma.

Välisminister tänas 4500 sõdurit, kes hetkel Hindukuši ligidal paiknevad. Westerwelle sõnul aitab nende panus ära hoida terroristide rünnakuid ning samuti kindlustada sakslaste rahulikku elu, vahendab Welt-Online.

Westerwelle aga kinnitas, et veel enne senise valitsuse lõppu 2013. aastal tuleb hakata saksa vägesid Afganistanist välja tooma. «Seda eesmärki järgime otsusekindlalt ja püsivalt,» lubas välisminister. Järgmisel aastal annab NATO kolm kuni neli provintsi Afganistani kontrolli alla, millest ühes asuvad hetkel ka Saksa väed. Kindlat kuupäeva, millal Saksa sõdurid Afganistanist tagasi hakkavad tulema, Westerwelle aga ei öelnud.

«Afganistani olukord ei ole hea. Kes usub, et me seal euroopalikke suhteid suudame luua, see eksib,» ütles Westerwelle. Tema sõnul tuleb sõjalise poole kõrval leida ka stabiilne poliitiline lahendus. Eriti peab ta oluliseks korruptsioonivastast võitlust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles