Euroopa valitsusjuhid leppisid kokku Venemaa vastu suunatud sanktsioonide laiendamises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas
Taavi Rõivas Foto: SCANPIX

Brüsselisse erakorralisele kohtumisele kogunenud valitsusjuhid arutasid esimese teemana olukorda Ukrainas ning leppisid kokku sanktsioonide laiendamises juriidilistele isikutele, kes toetavad tegevusi, mis kahjustavad Ukraina suveräänsust ja territoriaalset terviklikkust, teatas BNS-ile täna varahommikul valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Samuti hakkavad liikmesriikide välisministrid ja diplomaadid arutama ka nende inimeste sanktsioonideringi lisamist, kel on otsene mõju otsustusprotsessidele Kremlis.

«Et sanktsioonidel oleks selge mõju, peavad need olema efektiivsed, hästi sihitud ja ennetavad,» ütles peaminister Taavi Rõivas.

«Ma loodan, et täna vastu võetud sanktsioonid mõjutavad Venemaad lõpuks olukorda Ukrainas deeskaleerima,» lisas peaminister.

Täiendavalt otsustati hakata välja töötama meetmeid, mis piiraks investeeringuid Krimmis ja Sevastopolis. Samuti palub ülemkogu Euroopa finantsinstitutsioonidel peatada kõik koostööprojektid Venemaaga. 

Euroopa Ülemkogu eesistuja ja välispoliitika kõrge esindaja isikus täna kokkuleppele ei jõutud. 

«Kuna konkreetseid ettepanekuid nimede osas ei tehtud, keskenduti pigem omadustele, millele Euroopa Liidu tippjuhid peaksid vastama,» selgitas Rõivas. 

Peaminister tõi välja, et Eesti toetab kogemustega kandidaate, kellel on selge arusaam muutunud julgeolekuolukorrast Euroopas ning vähemalt ühe ametikoha peaks täitma 2004. ja 2007. aastal liitunud liikmesriigi esindaja, kes mõistab meie regiooni huve.

Valitsusjuhid jätkavad Euroopa Liidu tippametikohtade üle arutelu augusti lõpus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles