ÜRO peasekretär sõidab Lähis-Itta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÜRO peasekretär Ban Ki-moon.
ÜRO peasekretär Ban Ki-moon. Foto: SCANPIX

ÜRO peasekretär Ban Ki-moon sõidab laupäeval Lähis-Itta, Iisraeli uutes õhkulöökides hukkus Gaza sektoris ööl vastu laupäeva 11 inimest.

ÜRO peasekretäri asetäitja poliitikaküsimustes Jeffrey Feltman nimetas ÜRO Julgeolekunõukogu erakorralisel istungil relvarahu vältimatult vajalikuks ning kutsus rahvusvahelist üldsust aitama taastada «reaalset väljavaadet kahe riigi lahenduseks, mis lõpetaks aastakümneid kestnud konflikti ja okupatsiooni».

ÜRO peasekretär on olnud alates uue konflikti puhkemisest telefoniühenduses paljude riigijuhtidega, tema uus diplomaatiline algatus järgneb Egiptuse presidendi Abdel-Fattah el-Sissi nurjunud katsele vahendada naasmist 2012. aasta Iisraeli-Hamasi relvarahu juurde.

ÜRO keeldus avalikustamast, kuhu Ban laupäeval sõidab, kuid Feltmani sõnul soovib peasekretär «väljendada solidaarsust iisraellaste ja palestiinlastega».

Iisraeli sõjaline operatsioon Gazast rakette tulistavate islamistide vastu algas 12 päeva tagasi, surma on saanud juba 303 inimest, paljud ohvrid on naised ja lapsed.

Samal ajal on Iisraelis saanud islamistide raketirünnakutes surma kaks inimest - üks tsiviilisik ja üks sõjaväelane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles