Õhuväe teabeohvitser: kitsast maanteed ei saa laiemaks teha

Madis Järvekülg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusummik Keila-Haapsalu maanteel.
Liiklusummik Keila-Haapsalu maanteel. Foto: Erik Prozes / Postimees

Õhuväe staabi teabeohvitseri hinnangul ei oleks saanud Ämari lennubaasi õhusõul tekkinud liiklusummikuid ruumipuuduse tõttu kuidagi vältida. Järgmisel korral plaanivad korraldajad aga väravad varem lahti teha.

Positiivse vastukaja kõrval võib sotsiaalmeediast lugeda Ämari lennusõud külastanud inimeste kriitikat ürituse liiklus- ja parkimiskorralduse kohta. Üritusele sõitjad tekitasid eile Keila-Haapsalu maanteel ligi 10 kilomeetri pikkuse ummiku.

«Selline on Eesti maanteede läbilaskevõime, sinna ei saa midagi parata. Ega meil siia Ämarisse ka väga palju rohkem inimesi poleks mahtunud,» kommenteeris õhuväe staabi teabeohvitser Alar Laats.

Enamiku inimeste sissepääsu tema sõnul ei fikseeritud. Laatsi hinnangul kogunes sõule 10 000 – 15 000 inimest. «Me oletasime, et umbes 10 000 võiks tulla.»

Teabeohvitseri sõnade kohaselt oli üritusele kaks sissepääsu punkti. Üks, mis oli mõeldud kõikidele inimestele, kus sõjaväepolitsei jättis endale õiguse pistelist dokumendikontrolli teha. «Ma arvan, et seda kontrolli oli erakordselt vähe,» ütles Laats ning lisas, et see ei olnud kindlasti tekkinud ummiku põhjuseks.

Teine värav ja teine parkla oli mõeldud kaitseväelastele, ajakirjanikele ja kutsutud külalistele.

«Ainus asi, mida me oleks saanud teistmoodi teha: kuulutada välja, et kell 5-6 hommikul juba avatakse väravad,» selgitas Laats ja järgmine kord ongi tema sõnul plaanis väravad varem lahti teha.

«Ma arvan, et see osa, kes on pahased on väike, võrreldes nendega, kes on rõõmustanud selle õhusõu üle. Ma olen saanud väga palju tänuavaldusi,» lisas Laats.

Tema sõnul töötasid Ämari õhusõu korraldajad oma vabast ajast. «Selle eest ei saa ma vabu päevi ega lisatasu ja ma olen natuke pahane nende inimeste peale, kes etteheiteid teevad. Me oleme teinud nii palju, kui meil ressurssi on,» sõnas Laats.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles