EL kehtestab sanktsioonid neljale Putini lähikondlasele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Euroopa Liit jõudis täna kokkuleppele reisikeelus ja varade külmutamises Vene presidendi Vladimir Putini nelja äripartneri suhtes, lisaks kehtestatakse bloki allikate teatel sanktsioonid nelja ettevõtte vastu.

Sanktsioonid võtavad sihikule isikud ning ettevõtted ja organisatsioonid, kes toetavad Vene otsustajate tegevust Ukrainas või saavad sellest kasu, ütles EL-i ametiisik varem.

Isikute ja ettevõtete nimed, kelle suhtes meetmeid rakendatakse, avaldatakse homme ELi ametlikus häälekandjas.

Meetmete suhtes jõuti kokkuleppele bloki liikmesmaade suursaadikute kohtumisel, õhtupoolikul oodatakse kohtumiselt teadet ka ulatuslikest majandussanktsioonidest Moskva vastu.

Kolmanda etapi sunnimeetmete eesmärk erinevalt teise etapi varade külmutamisest ja reisikeeldudest on piirata Venemaa juurdepääsu Euroopa rahaturgudele ning riigi raskustes majandust veelgi survestada. Lisaks plaanib EL keelata edaspidi relvamüügi Venemaale ning piirata tundliku ja kahetise kasutusega kaupade ja tehnoloogia eksporti.

Laupäeval kehtestasid EL-i suursaadikud teise etapi sanktsioonid 15 üksikisiku ning 18 ettevõtte ja organisatsiooni suhtes. Meetmed rakendati teiste seas ka Venemaa luurejuhtide vastu. Kokku on ühendus rakendanud teise etapi meetmeid 87 üksikisiku ning 20 ettevõtte ja organisatsiooni vastu. Teiste seas on seni kehtestatud meetmeid Putini poliitilise siseringi liikmete, näiteks asepeaminister Dmitri Rogozini suhtes, kuid teisipäevase sammuga võeti esmakordselt sihikule presidendile lähedased äritegelased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles