Päästjad jätkasid kaitseväe keskpolügoonil järelkustutustöid

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsapõleng. Illustreeriv foto.
Metsapõleng. Illustreeriv foto. Foto: Elmo Riig / Sakala

Päästjad jätkasid Harjumaal Kuusalu vallas asuval kaitseväe keskpolügoonil üleeile õppelaskmistest alguse saanud pinnasepõlengu kustutustöid ka eile.

Põhja päästekeskuse pressiesindaja sõnul sai häirekeskus teisipäeval kell 21.01 teate, et kaitseväe keskpolügooni laskealal põleb pinnas. Päästjate saabudes põlesid üksikud tulekolded ligikaudu nelja hektari suurusel alal. Põlengutele pandi piir samal öösel kell 03.09 ning kustutustööd lõpetati kell 03.24.

Järelkustutustöid jätkasid päästjad ka eile, mil kustutati pinnasepõlengu alal paarkümmend tulekollet, teatas Põhja päästekeskus.

Kaitseväe peastaabi pressijaoskonna ülem kaptenmajor Ingrid Mühling on Postimehele öelnud, et keskpolügoonil oli teisipäeval toimunud laskmisel kohal kaks kaitseväe tuletõrjeautot, mille abil kasteti pidevalt maapinda. Samuti on sihtmärgiala ümbritsetud tema sõnul tuletõketega, mis takistavad laskmistel tekkivate võimalike põlengute levikut mujale polügoonile.

«Laskmiste läbiviijad järgisid ohutusnõudeid ja kutsusid appi päästeameti, et kõik tulekolded kindlalt kustutada,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles