Aserbaidžaan ja Armeenia pidasid öösel verise lahingu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aserbaidžaan ja Mägi-Karabahh.
Aserbaidžaan ja Mägi-Karabahh. Foto: Wikipedia.org

Öises lahingus Mägi-Karabahhi lähedal kaotas erinevate andmete järgi elu 8-14 aserist sõdurit. Armeenia enda sõnul kaotusi ei kandnud.

Lisaks hukkus eile kahe riigi piiril veel kaks Aserbaidžaani sõdurit. Bakuu sõnul suri üks sõdur snaipritules ning teine Armeenia-poolse relvarahu rikkumise tulemusel.

Öise lahingu kohta on mõlema riigi uudisteagentuurid ja võimud vastukäivat informatsiooni jaganud. Aserbaidžaani võimude väitel üritasid Armeenia luureüksused riiki tungida, samal ajal kui armeenlased kinnitavad, et lõid tulega tagasi aserite «sabotaažirühmitused», mis üritasid Mägi-Karabahhi ja Armeeniasse tungida.

Mõlema riigi kinnitusel kandis Aserbaidžaan kaotusi, ent Armeenia sõnul pole neil ei vigastatuid ega surnuid.

Armeenia poolt toetatud separatistid hõivasid Aserbaidžaanilt Mägi-Karabahhi 1990ndate alguses sõjas, milles hukkus 30 000 inimest. 1994. aastal sõlmisid riigid omavahel relvarahu, kuid ametlikku rahulepingut ei eksisteeri siiani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles