Ukraina armee piirab Luganskit ja Donetskit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ida-Ukrainas asuvate Luganski ja Donetski eeslinnades käivad ägedad lahingud, mille käigus püüavad Ukraina relvajõud separatistidelt tagasi vallutada nende tugevamaid tugipunkte.

Nädalavahetusel on peetud lahinguid Luganski lähedal asuva 40 000 elanikuga Pervoarmiski üle. Luganski isehakanud linnapea Sergei Kravtšenko hoiatas aga eile, et veest, elektrist ja toidust ära lõigatud linn on piiramise tõttu humanitaarkatastroofi lävel. Kravtšenko sõnul on linnas hukkunud üle saja tsiviilisiku.  

Lahingud käivad ka Donetski eeslinnade pärast. Ukraina terroritõrjeoperatsiooni (ATO) esindaja teatas eile Krasnogorovka ja Staromihhailovka linnade vallutamisest, mis asuvad separatistide kontrollitava Donetski lähedal.

ATO teatel piirab Ukraina sõjavägi Donetskit nii läänest kui ka põhjast. Kohalike elanikud teatasid ööl vastu tänast toimunud plahvatustest ja tulevahetustest, puruks pommitati mitu hoonet, samuti on häiritud elektri- ja veeühendus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles