Päästeamet: alkohol tõesti muudab inimese koordinatsioonivõimet oluliselt halvemaks

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Soojade ilmadega on tõusnud uppumissurmade arv - tänavu on eilse seisuga uppunud42 inimest, mis on 13 inimest rohkem kui eelmisel aastal samal ajal.

Kui veel töönädala lõpus räägiti Peipsil uppunud lapse surma tõttu meedias sellest, et lapsi ei tohi lubada ilma järelvalveta ujuma, siis nädalavahetus on tõstnud esile taas purjutamise ja ujumise koosmõju probleemi, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Põhja päästekeskuse pressiesindaja Indrek Hirsi sõnul tuleb suur uppumissurmade arv ka sellest, et vesi on väga soe, puhkuste ajal tarbitakse rohkem alkoholi ning seetõttu minnaksegi purjus peaga ujuma.

«Aga mõelda tuleb ka tagajärgedele. See ei ole mingi sõnakõlks, alkohol tõesti muudab inimese koordinatsioonivõimet oluliselt halvemaks ja oluliselt halvema koordinatsioonivõimega on väga keeruline ujuda,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles