Üle poole elanikest ei toeta kooseluseadust

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ühiskonnas palju vaidlusi ja vastukaja tekitanud kooseluseadust toetab 34 protsenti ning selle vastu on 58 protsenti Eesti elanikest, selgus ERRi uudistetoimetuse tellitud TNS Emori üle-eestilisest 555 vastajaga küsitlusest.

Kuni 35-aastaste elanike seas on kooseluseadusel rohkem toetajaid kui vastaseid – 52 protsenti on selle poolt ja 39 protsenti vastu. 35-50-aastaste vastajate seas on pooldajaid 33 ja vastaseid 62 protsenti. Vastajagrupis 51 aastat ja vanemad on kooseluseadusel toetajaid aga vaid 20 protsenti ning vastaseid 70, vahendas ERR uudised.

Märgatav erinevus ilmnes ka vastajate rahvuse lõikes – eestlaste seas on toetus kooseluseadusele kõrgem kui mitte-eestlastest vastajate seas.

Eestlastest toetab kooseluseadust 40 ja selle vastu on 52 protsenti vastajatest. Muust rahvusest Eesti elanikest toetab kooseluseadust aga vaid 17 ja selle vastu on 77 protsenti.

Kaheksa protsenti ei osanud oma arvamust avaldada. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles